Громадянська активність як основа формування громадянського суспільства - Остапенко, М. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті робиться огляд наукових підходів щодо розуміння феномену громадянської
активності, розкривається значення її як основи формування громадянського суспільства та проблема її стимулювання в суспільстві, що трансформується. In the article the review of scientific approaches is done in relation to understanding of the phenomenon of civil activity. The author reveals its value as the terms of forming of civil society and the problem of its stimulation in society which is being transformed.