Формування потужних політичних партій як елементу впливу на розвиток політичної свідомості суспільства - Рябой, Ю. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Політичні партії в усьому західному світі є потужним елементом суспільних процесів. За своєю суттю це політичні інституції, які представляють інтереси певних суспільних груп, є каталізатором змін на рівні держави та суспільства. Саме формування потужних політичних партій може допомогти розбудувати певну політико-культурну сферу відносин та впливати у подальшому на зміни у політичній свідомості та культурі. Political parties in the whole Western world are the powerful element of public processes. According to their essence these are the political establishments which present interests of certain public groups. They are the catalyst of changes at state and society level. The formation of powerful political parties can help to develop certain sphere of relations in politics and culture and to influence further changes in political consciousness and culture.