Міжнародна трудова міграція в Європі на початку ХХІ століття - Юськів, Б. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Розглядаються особливості європейського «полюса» глобальної міграції на фоні інших центрів протягання трудових іммігрантів. Показано, що нинішня Європа являє собою своєрідну двохосьову міграційну систему, на одній осі якої – країни Західної і Центрально-Східної Європи, на іншій – СНД на чолі з Росією. The article deals with peculiarities of the European “pole” of global migration in the scope of other labor migration centers. It is shown that modern Europe represents a two-sided migration system with Western, Central and Eastern countries on the one side, and with CIS headed by Russian federation on the other.