Ідейно-політичні погляди Бориса Мар’яна – передвісника епохи шістдесятників - Лутчин, Т. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті розглядається життя, становлення політичних поглядів Бориса Мар’яна – студента факультету журналістики Київського державного університету імені Т. Шевченка. Аналізується «Програма-мінімум», яку він підготував у листопаді 1956 року. Life and becoming of political looks of Borys Maryan are examined in the article. Maryan was a student of Taras Shevchenko Kyiv State University. In November, 1956 he laid down socalled «Program-minimum», in which the requirements were pulled out in relation to the change of the existent mode in the USSR.