Соціально-політичні розмежування – виклик толерантності в Україні - Ханстантинов, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Стаття аналізує роль соціально-політичних розмежувань як проблеми толерантності в Україні. Розглянуто лінії розмежування між центром і регіонами, між містом і селом, за конфесійно-церковною, мовно-етнічною ознакою. Зроблено висновок щодо значення культурно-цивілізаційного розмежування як чинника міжпартійної боротьби і політичної нестабільності. The article analyses the role of socio-political cleavages as a problem of tolerance in modern Ukraine. The lines of cleavages between center and regions, between city and village, between confessional church organizations, lingual ethnic associations are considered. An accent on the role of the cleavage concerning culture and manner-civilization affiliation of political actors as a factor of political struggle and instability is done.