Виникнення політичного екстремізму: проблема визначення причин - Петренко, Б. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Статтю присвячено критичному осмисленню сучасних наукових підходів до визначення причин формування політичного екстремізму. Автор позиціонує, аналізує та класифікує основні причини виникнення цього явища, виходячи як з розуміння його визначення, так і з політичної практики його впровадження. The article contains an attempt of critical understanding of modern scientific approaches to determining the factors of political extremism. The author examines this issue based on positioning, analyzing and classifying the reasons of this phenomenon, arising from understanding of its definition and political practice of its implementation.