Трансформація тоталітарної системи в СРСР: українські політичні лідери в контексті часу - Траверсе, О. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті розглядається політичний контекст переплетення комплексу факторів, що призвели до розпаду СРСР. Аналізуються окремі тенденції правління тогочасних політичних лідерів крізь призму трансформації тоталітарної системи. The article considers political context of interweaving of different factors which caused the downfall of the USSR. The tendencies of ruling of the then political leaders are analysed in the light of the transformation of totalitarian system.