Україна і світ у 2010 році: компаративний аналіз методами міжнародного ранжування - Дем’яненко, Б. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті здійснено спробу визначити місце України у світі, Європі та на пострадянському просторі за допомогою найвідоміших індикаторів міжнародної рейтингової оцінки. In the article an attempt is carried out to define the place of Ukraine in the world, in Europe and on post-Soviet space by the well-known indicators of international rating estimation.