Європа як космополітичний проект - Подаєнко, Ю. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті досліджується космополітична сутність сучасного європейського
простору, тенденції та перспективи подальшого розвитку даної спільноти. Аналіз
здійснюється з урахуванням напрацювань сучасних західних політологів та соціологів. Автор пропонує ідею про те, що нинішній Європейський Союз може бути визначений як космополітичний проект. This article deals with cosmopolitan peculiarities of the European political space, tendencies and future prospects in the development of the European Union. The author analyses different conceptions of Western researchers and proposes the idea of defining European Union as a cosmopolitan project.