Державні адміністрації як суб’єкти земельних відносин у системі органів виконавчої влади - Коваль, Г. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
У статті автор розглядає державні адміністрації як суб’єкти земельних відносин у системі органів державної виконавчої влади, її ознаки та повноваження у цій галузі; констатує, що головною причиною наростання негативних тенденцій у сфері регулювання земельних відносин є зниження ефективності функціонування органів виконавчої влади з питань земельних ресурсів і державного контролю за використанням і охороною земель. In the article the author examines the state administrations as the subjects of land relations in the system of state executive power, its features and powers in this area, notes that the main reason for the negative growth trends in the sphere of land law is to reduce the efficiency of executive power on land resources and state control over the use and protection of land.