Європейська безпека та національні інтереси України - Лісовський, В. (Сучасна українська політика. Політики і політологи про неї, 2011)
Стаття розкриває нові загрози безпеці у Європі та світі. Звертається увага на національні інтереси України щодо збереження стратегічної рівноваги в наявному геополітичному оточенні в питаннях зміцнення національної і міжнародної безпеки. The article exposes new security threats in Europe and worldwide. The attention is paid to Ukraine’s national interests to preserve the strategic balance in the current geopolitical environment in the areas of national and international security.