Стан інформатизації державних архівів Польщі - Лашук, А. (Архіви України, 2008)
Від редакційної колегії. Аналітичний огляд і роздуми щодо процесів інформатизації польських архівів на замовлення редколегії “Архівів України” були люб’язно опрацьовані авторкою у вересні 2004 р.
Стаття є не просто надзвичайно цікавою і глибокою, вона – абсолютно актуальна для українських архівістів і є взірцем аналітичних і архівософських ессе як жанру.