Підхід до прогнозування основних характеристик економічної ефективності ППС - Стрєлов, І.А.; Ігнатенко, П.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2007)
Розглядаються основи методики прогнозування основних характеристик економічної ефективності ППС, які базуються на моделюванні функціонування ППС (UML-модель), а також імітаційному моделюванні підприємства за умов впровадження ППС в його систему управління.