Між наукою та проблемами захисту прав ромів: куди зникає об’єктивність в ромознавчих дослідженнях? - Гельбіґ, А. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
Розглянуто співіснування пізнавальних і культурно-прсвітніх функційнауки,
зокрема, ромознавчих етнографічних досліджень: з моментуорганізації польової
роботи зі збору інформації до етапу оприлюднення результатів наукових до-
сліджень. Рассмотрено переплетение познавательныхи культурно-просветительских
функций науки, в частности, ромоведческих этнографических исследований:
с момента организации полевойработыпо сборуинформациидо этапа обнародования результатов научных исследований. The author examined interaction of cognitive, cultural and educational functions
of science, particularly ethnographic Romani studying researches: from the
moment of organizing field work aimed to collect information up to a stage of scientific
research results promulgation.