Особливості вивчення історії ромів Закарпаття в шкільному курсі - Навроцька, Є. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
У статті йдеться про необхідність вивчення в українських школах історії
різних народів, які проживають на території України. Наголошенона потребі
включення до загальноосвітнього процесув Закарпатті факультативного курсу
з історії на культури місцевого ромського населення. В статье говорится о необходимости изучения в школьном курсе истории
разных народов, проживающих в Украине. Автор считает, что в

общеобразовательных школах Закарпатья должен функционировать

факультативный курс по
истории и культуре ромов региона. The thesis states the necessity of studying in the school course the history of different
nations living on the territory of Ukraine. The author emphasizes he necessity ofinclusion
of the facultative course on Roma history and culture into the curricula of Transcarpatian
schools.