До питання про ігрову культуру циган - Старков, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
У статті розглянутий стан і пропонуються шляхи вивчення ігрової культури циган. Хоча певна джерельна база для вивчення циганських ігор, розваг, а також ігрових елементів у їхньому житті існує, констатується відсутність в історіографії комплексних праць з цього питання. В статье рассмотрено состояние изучения игровой культуры цыган, предлагаются