До питання забезпечення рівного доступу ромської молоді до освіти і охорони здоровя з метою успішної інтеграції в українське суспільство - Федорова, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2008)
У статті розглянуто результати виконання у Закарпатті обласної цільової програми “Ромське населення” в 2003 – 2006 рр.