Формування та організаційна підтримка комплексного консультаційного забезпечення зовнішньоекономічної діяльності машинобудівних підприємств - Рибакова, Т.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2007)
Запропоновано склад комплексного консультаційного забезпечення ЗЕД машинобудівних підприємств на основі системного аналізу і вибір моделей консультування для його реалізації. Для організації співробітництва з консультантами при виконанні проекту з комплексного консультаційного забезпечення ЗЕД обґрунтовано створення на машинобудівному підприємстві проектної структури управління
---------- Предложен состав комплексного консультационного обеспечения ВЭД машиностроительных предприятий на основе системного анализа и выбор моделей консультирования для его реализации. Для организации сотрудничества с консультантами при выполнении проекта по комплексному консультационному обеспечению ВЭД обосновано создание на машиностроительном предприятии проектной структуры управления.
---------- The structure of wide consulting in foreign and economic activity (EFA) of machine-building enterprises on the basis of a system analysis is offered, as well as choice of models to realize it. To organize the cooperation with consultants when carrying out the project on wide consulting support to EFA, the reasons for creating the project management structure at the machine-building enterprise are given.
----------