Особливості ядерець лімфоцитів периферичної крові хворих на рак тіла матки - Бучинська, Л.Г.; Несіна, І.П.; Ткаченко, Н.І.; Поліщук, Л.З. (Онкологія, 2002)
Резюме. Проведено морфометричне дослідження забарвлених азотнокислим сріблом ядерець у лімфоцитах периферичної крові хворих на рак тіла матки та проаналізовано залежність ядерцевих характеристик від наявності чи відсутності злоякісних новоутворень у родоводах хворих. За наявності онкопатології у родоводах встановлено достовірне збільшення площі ядер лімфоцитів та переважання вмісту найбільш активних форм ядерець, відзначено більш виражену гетерогенність лімфоцитів за дослідженими характеристиками. Отримані результати свідчать про підвищений рівень біосинтетичних процесів у лімфоцитах периферичної крові хворих цієї групи.