Актові книги як джерело до реконструкції землеволодінь у Київському воєводстві у XVI–XVII cт. - Задорожна, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті здійснено спробу проаналізувати рівень збереженості судово-адміністративних книг Київського воєводства за XVI–XVII ст. та виявити
можливості, що дозволяють реконструювати землеволодіння в цьому
воєводстві. В статье предпринята попытка проанализировать степень сохранности
судебно-административных книг Киевского воеводства за XVI–XVII вв.
и показать их возможности для реконструкции землевладения в этом
воеводстве. The article deals with an attempt of analyzing the conditions of safety of
the juridical-administrative books of Kyivan Voyevodstvo of the 16th and 17th cc.
The potential of this type of sources for the reconstruction of landownership in
that Voyevodstvo is pointed out as well.