Антропонімія вихованців Києво-Могилянської академії XVIII ст. (про інформативні можливості студентських реєстрів) - Яременко, М. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
Повідомлення присвячене аналізу формування прізвищевої частини
ідентифікації студентів Києво-Могилянської академії у XVIII ст. та можливості встановлення за її допомогою місця батьків вихованців на соціальній
ієрархічній драбині. Сообщение посвящено анализу формирования фамильной части
идентификации студентов Киево-Могилянской академии в XVIII в. и возможности определения с ее помощью места родителей воспитанников на
социальной иерархической лестнице. The report is devoted to the analysis of making of Kyiv-Mohyla Academy
student’s surmane/nickname in the Eighteen century and the possibility to
determine student’s parents position on a social hierarchical ladder by means
of names.