Джерела історичної демографії: сповідний розпис - Сакало, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті подається джерелознавчий аналіз сповідного розпису села Митченки Пирятинської першої сотні Лубенського полку за 1770 р. автор розглядає зміст, особливості та інформативний потенціал сповідного розпису як історико-демографічного джерела для дослідження форм сімейної організації. В статье проводится источниковедческий анализ исповедной “росписи” села Мытченки Пирятинской первой сотни Лубенского полка за 1770 г. автор рассматривает содержание, особенности, а также информационный потенциал исповедной “росписи” как историко-демографического источника для исследования форм семейной организации. In the article an analysis of the confession register of Mytchenky village of the first Pyriatyns’ka sotnia, Lubens’kyi regiment in 1770 is given. The author examines the contents, peculiarities and information potential of the confession register as a historical and demographic source for research of the forms of family organization.