Динаміка шлюбності в містечку Сорочинці Миргородського полку в другій половині ХVІІІ ст. (за даними метричних книг Миколаївської церкви) - Замура, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті на основі даних метричних книг Миколаївської церкви містечка Сорочинці підраховано й проаналізовано показники динаміки шлюбності
в 1741–1786 рр., визначено відсоток укладання шлюбів представниками
різних соціальних груп, які проживали у цій місцевості. Статья содержит подсчеты и анализ показателей динамики регистрации браков в местечке Сорочинцы, произведенные на основе даных
метрических книг николаевской церкви за 1741–1786 гг. Кроме того, в
статье определено процентное соотношение браков между представителями
различных социальных груп, которые проживали в этой местности. In this article the indexes of marriage dinamics in 1741 – 1786 are calculated
and analysed on the basis of data of metrical books of the Mykolayivska church
of Sorochyntsy township. The percent of marriages between the representatives
of different social groups who lived in this locality is ectimated.