Методика упорядкування військово-топографічних описів України та їх джерельна база (30 – 60-ті рр. ХІХ ст.) - Петрова, І.; Петров, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті розглянуто проблему походження військово-топографічних
описів України 30–60-х рр. ХІХ ст., досліджується їх джерельна база. ав-
тори статті проаналізували історичні умови, що вплинули на формування
даної групи документів, визначили основних замовників топографічних
обстежень українських земель, охарактеризовано умови подальшого
функціонування військово-топографічних описів в інформаційному просторі
епохи. В статье рассматривается проблема происхождения военно-топографических описаний Украины 30–60-х гг. ХІХ в., исследуется их источниковая база. авторы данной статьи проанализировали исторические условия,
которые повлияли на формирование данной группы документов, определили основных заказчиков топографических обследований украинских
земель, охарактеризовали условия дальнейшего функционирования военно-топографических описаний в информационной среде того периода. The article is devoted to the origin of problems of the military-topographical
description of Ukraine of ХІХ century and the definition of their source base.
The historical circumstances that have been led to appearance of this groups
of documents were defined by author, the basic clients of realization the topographical descriptions were exposed, the conditions of further functioning of the
military-topographical descriptions in the information sphere were defined.