Методика оцінки інтелектуальної власності на підприємствах - Ярмош, В.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Визначено необхідність оцінки ІВ для підприємств, сформовано ряд принципів та підходів до оцінки вартості ІВ, подано схему факторів, що впливають на ціну об’єктів інтелектуальної власності, детально розглянуто методи оцінки інтелектуальної власності, обґрунтовано необхідність оцінки об’єктів ІВ для підприємств.
Ключові слова: інтелектуальна власність, об’єкти інтелектуальної власності, оцінка інтелектуальної власності, методика оцінки ОІВ Определена необходимость оценки ИС для предприятий, сформирован ряд принципов и под-ходов к оценке стоимости ИС, представлена схема факторов, влияющих на цену объектов интеллектуальной собственности, детально рассмотрены методы оценки интеллектуальной собственности, обоснована необходимость оценки объектов ИС для предприятий.
Ключевые слова: интеллектуальная собственность, объекты интеллектуальной собственности, оценка интеллектуальной собственности, методика оценки ОИС. The necessity of evaluating intellectual property (IP) for enterprises is stressed, a set of principles and approaches to assessment of IP value is formulated, a scheme of factors that have influence on IP price is presented, methods of IP evaluation are examined in details. The necessity of evaluating IP for enterprises is well-grouned.
Keywords. intellectual property, intellectual property objects, evaluation of intellectual property, methods of intellectual property evaluation.