Соціально-економічний аспект благоустрою населених пунктів - Бородюк, В.М.; Фролова, Г.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Здійснено аналітичну оцінку стану благоустрою населених пунктів України, визначено фактори впливу на облаштування й упорядкування територій, а також роль місцевих органів влади у процесі благоустрою. Доведено необхідність залучення в цей процес регіональних економічних систем. Досліджено взаємозалежність між станом благоустрою і рівнем економічного розвитку регіонів.
Ключові слова: благоустрій, населений пункт, регіон, суспільні відносини, соціально-економічний розвиток, ринкові трансформації, умови життєдіяльності, якість життя, державна політика. Осуществлена аналитическая оценка состояния благоустройства населенных пунктов Украины, определены факторы влияния на обустройство и благоустройство территорий, а также роль местных органов власти в процессе благоустройства. Доказана необходимость вовлечения в этот процесс региональных экономических систем. Исследована взаимозависимость между состоянием благоустройства и уровнем экономического развития регионов.
Ключевые слова: благоустройство, населенный пункт, регион, рыночные трансформации, условия жизнедеятельности, качество жизни, государственная политика. The paper gives an analytical assessment of equipping Ukraine’s settlements with services and utilities. The factors having influence on this process are defined, role of local authorities is shown, and the necessity of involving of the regional economic systems into this process is grounded. The dependency between equipping with services and utilities and economic development of regions is examined.
Keywords: equipping with services and utilities, settlement, population, region, market transformations, conditions for life activity, quality of life, state policy.