Методи підвищення організаційно-економічного рівня виробництва - Іщук, С.О. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2007)
Досліджено залежність між основними техніко-економічними показниками діяльності підприємства і тривалістю виробничого циклу. Обґрунтовано способи скорочення виробничого циклу, зокрема, шляхом регулювання коефіцієнта зростання витрат у процесі виготовлення продукції і вдосконалення організації транспортних операцій у цехах промислових підприємств.
---------- Исследована зависимость между основными технико-экономическими показателями деятельности предприятия и продолжительностью производственного цикла. Обоснованы способы сокращения производственного цикла, в частности путём регулирования коэффициента наращивания издержек в процессе изготовления продукции и усовершенствования организации транспортных операций в цехах производственных предприятий.
---------- A dependence between technical and economic indices of business activity and duration of production cycle has been investigated. The methods of shortening the production cycle, especially by the regulation of expenses growth factor during the process of goods production, and by improvement of transporting operations in the shops of industrial enterprises, have been substantiated.
----------