Вплив мікроорганізмів – антагоністів фітопатогенів на епіфітну мікрофлору та посівні властивості насіння нуту - Алексєєнко, Н.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Бактеризація насіння нуту штамами мікроорганізмів – антагоністів фітопатогенів Bacillus sp. 01-1 та Bacillus sp. 12501 знижує чисельність грибів-епіфітів при його зберіганні протягом шести місяців і позитивно впливає на посівні властивості. Бактеризация семян нута штаммами микроорганизмов – антагонистов фитопатогенов Bacillus sp. 01-1 и Bacillus sp. 12501 снижает численность грибов-эпифитов при его хранении на протяжении шести месяцев и положительно влияет на посевные свойства. The bacterization of chickpea seeds with strains of microorganisms – antagonists of phytopathogens Bacillus sp. 01-1 and Bacillus sp. 12501 had reduced the number of epiphytic fungi during six months storage of seeds and had positive influence on its sowing properties.