Продуктивність сої залежно від застосування вапнякових добрив, мікробних препаратів, макро- і мікроелементів - Дерев’янський, В.П.; Власюк, О.С. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Вивчено вплив комплексу факторів (вапнування ґрунту,
обробка насіння і посівів мікробними препаратами та позакореневе
внесення макро- і мікроелементів) на продуктивність сої. Виявлено
композиції, які дозволяють прискорити ріст і розвиток рослин,
зменшити поширення хвороб, підвищити продуктивність та
покращити якість продукції. Изучено влияние комплекса факторов (известкование почвы,
обработка семян и посевов микробными препаратами, макро- и
микроэлементами) на продуктивность сои. Выявлены композиции,
которые позволяют ускорить рост и развитие растений, снизить
распространение болезней, повысить продуктивность и улучшить
качество продукции. The influence of the complex factor (liming of soils, presowing
seeds and crops treatment with microbiological preparations, macroand
microelement was investigated. The compositions which had
promoted plants growth and development, had reduced spreading of
the diseases as well as had raised productivity and had improved the
production quality were revealed.