Особенности влияния новых штаммов микроорганизмов с антагонистическими свойствами к фитопатогенам на эпифитную микрофлору семян и развитие растений томата - Пархоменко, Т.Ю. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2009)
Показаны особенности влияния новых штаммов микро-организмов с антагонистическими свойствами к фитопатогенам
на развитие растений томатов. Изучена антагонистическая
активность штаммов по отношению к патогенным микромицетам
рода Fusarium. С помощью кластерного анализа выделены группы
штаммов, сходные по характеру влияния на развитие растений
томата. Показано особливості впливу нових штамів мікроорганізмів
з антагоністичними властивостями до фітопатогенів на
розвиток рослин помідорів. Вивчено антагоністичну активність
штамів по відношенню до патогенних мікроміцетів роду Fusarium.
Кластерний аналіз дозволив виділити групи штамів, що схожі за
характером впливу на розвиток рослин помідорів. The peculiarities of influence of new strains of microorganisms
with antagonistic properties to phytopathogens on the development of
tomato plants were shown. The antagonistic activity of provided strains
to the pathogen fungi of genus Fusarium was studied. Strains similar
by their influence on the development of tomato plants were grouped
according to the cluster analyze data.