Батько «зеленої революції» - Блюм, Я.; Барштейн, В. (Вісник НАН України, 2009)
12 вересня 2009 р. у Далласі (США) у віці 95 років відійшла у вічність видатна людина, ім’я якої відомо далеко не всім. А між тим, Норман Ернест Борлоуг — американський агроном, генетик і фахівець з фітопатології — був однією з найвизначніших постатей ХХ ст., лауреатом Нобелівської премії миру 1970 р. Він заслужив, щоб книга, видана про нього у 2006 р., мала назву «Людина, що нагодувала весь світ: Лауреат Нобелівської премії миру Норман Борлоуг та його боротьба зі світовим голодом».