Методи водопідготовлення: імперативи еволюції та біохімія води
Людство розвивалося, споживаючи воду з поверхневих водойм, у формуванні якої беруть участь найрізноманітніші організми — рослини, тварини, мікроорганізми, що збагачують її своїми метаболітами, ор ганічними та неорганічними хімічними сполуками, створюючи відповідну структуру води, а можливо, й ділячи...
Saved in:
| Date: | 2010 |
|---|---|
| Main Author: | |
| Format: | Article |
| Language: | Ukrainian |
| Published: |
Видавничий дім "Академперіодика" НАН України
2010
|
| Series: | Вісник НАН України |
| Subjects: | |
| Online Access: | https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/27203 |
| Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
| Journal Title: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
| Cite this: | Методи водопідготовлення: імперативи еволюції та біохімія води / П. Гвоздяк // Вісн. НАН України. — 2010. — № 2. — С. 14-17. — Бібліогр.: 10 назв. — укр. |
Institution
Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine| Summary: | Людство розвивалося, споживаючи воду з поверхневих водойм, у формуванні якої беруть участь найрізноманітніші організми — рослини, тварини, мікроорганізми, що збагачують її своїми метаболітами, ор ганічними та неорганічними хімічними сполуками, створюючи відповідну структуру води, а можливо, й ділячись із нею певною інформацією. Усе це знищують сучасні інтенсивні хімічні, фізико-хімічні та фізичні методи підготування питної води. Автор наголошує, що методи антропогенного втручання в склад і структуру води потрібно застосовувати, очищаючи побутові, промислові, сільськогосподарські стічні води. А для підготування питної води потрібно брати її з чистих поверхневих джерел, пропускати крізь повільний фільтр з іммобілізованими на його наповнювачі пробіотичними бактеріями. Тільки за таких умов людина зможе забезпечити себе природною, корисною питною водою. |
|---|