Концептуальні засади створення методологічних підходів для розроблення інформаційних технологій відбору даних від металоконструкцій за сигналами акустичної емісії, магнітної післядії, деформації - Микитин, Г.В.; Сікора, Л.С. (Збірник наукових праць Інституту проблем моделювання в енергетиці ім.Г.Є.Пухова НАН України, 2010)
Розроблено концептуальні засади створення методологічних підходів до відбору даних від об’єктів дослідження методами акустичної емісії, магнітної релаксації, тензометрії на основі системних та інформаційних принципів, методології вимірювання та метрологічного забезпечення. Conceptual basis of creation of methodological approaches were developed to a selection of data objects of research methods of acoustic emission,
magnetic relaxation and strain gauges on the basis of information system and
principles, methods of measurement and metrological support.