Корифей зварювальних технологій (До 140-річчя від дня народження академіка Євгена Оскаровича Патона) - Походня, І. (Вісник НАН України, 2010)
У березні цього року наукова спільнота країни відзначила 140-річчя від дня народження видатного вченого в галузі електрозварювання і мостобудування Євгена Оскаровича Патона.
Є.О. Патон — академік Академії наук України, визначний громадський діяч і талановитий організатор науки, професор, заслужений діяч науки й техніки України, Герой Соціалістичної Праці СРСР, учасник Великої Вітчизняної війни. Він створив наукову школу в галузі мостобудування та електрозварювання, яка здобула всесвітнє визнання; заснував і протягом 20 років очолював Інститут електрозварювання, якому в 1945 році було присвоєно його ім’я. Про життєвий шлях легендарного вченого і його внесок у розвиток вітчизняної науки йдеться у пропонованій статті.