Проблеми забезпечення ефективності наукової системи України - Федулова, Л. (Вісник НАН України, 2010)
У статті проаналізовано стан розвитку наукової системи України за окремими показниками її результативності. Визначено та обґрунтовано фактори, що впливають на ступінь упровадження наукових результатів у практику системи господарювання. Запропоновано комплекс заходів, спрямованих на посилення ролі держави в забезпеченні розвитку науки. In this article the state of the scientific system of Ukraine is analyzed as per the particular effectiveness indicators. The factors that affect the degree of research results implementation in the business system practice are defined and substantiated. The set of actions aimed at strengthening the state's role in provision of the science development is proposed.