Куди прямує біопаливна індустрія? - Золотарьова, О.; Шнюкова, Є. (Вісник НАН України, 2010)
У статті проаналізовано сучасний стан поширення біопалива в країнах ЄС і США та його перспективи. Після того, як у 2009 р. ООН і Європейський парламент закликали світову громадськість відмовитися від використання біопалива 1-го покоління, зросла увага до створення альтернативного біопалива 2-го покоління. Автори розглядають напрями сучасних досліджень щодо створення біопалива 3-го покоління, яке, на думку вчених, доцільно виробляти з водоростей. The survey provides analysis of the modern state of biofuel propagation in the EU countries and USA as well as prospects. As soon as UN and European parliament called the world community in 2009 to refuse to use 1st generation biofuel, attention was drawn to the development of alternative biofuel of the 2nd generation. Authors review the trends of modern researches aimed at development of the 3rd generation biofuel that scientists think to be made of water plants.