Соглашение о сотрудничестве Национальной академии наук Украины и Российского научного центра «Курчатовский институт» (Вісник НАН України, 2010)
Під час перебування делегації Національної академії наук (НАН) України в Російському науковому центрі (РНЦ) «Курчатовський інститут» 19 травня 2010 р. була підписана Угода про співробітництво Національної академії наук України і Російського наукового центру «Курчатовський інститут». У рамках цієї Угоди співпраця буде здійснюватися, зокрема за такими пріоритетними напрямами: інформаційно-обчислювальні системи і мережі; системний аналіз і системне програмування; методи оптимізації для завдань трансобчислювальної складності; програмне забезпечення обчислювальної техніки, банків і баз знань, наукові засади і застосування інформаційних технологій в біології і медицині; ядерна фізика і енергетика; фізика плазми і керований термоядерний синтез; нанотехнології.