Людина і суспільство в ситуації постмодерну: філософсько-політичні детермінанти - Горбатенко, В. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Проаналізовано ідеологічний відкат історії від модерну до постмодерну. Визначено специфіку кризу ідентичності між старими й новими формами людського буття. Досліджено заперечення універсальних моделей суспільно-політичних перетворень у відповідності до постмодернізму. Також означено політико-філософські детермінанти відношенні людини і суспільства у ситуації постмодерну. The ideological recoil of history from modern to postmodern is analysed. A specifi city of crisis of identity between the old and new forms of human life is determined. A denial of universal models of social and political transformations in accordance with post-modernism is investigated. Also marked Political and philosophical determinants of correlation of a person and society in situation of postmodern are also determined.