Особливості ціннісних орієнтацій "золотої молоді" - Католик, Г. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Розкрито проблему ціннісних орієнтацій “золотої молоді”. Наголошено на аналізі ціннісних орієнтацій та поведінкових і рольових стереотипах такої молоді. Розглянуто експериментальне дослідження ціннісних орієнтацій “золотої молоді”, що дає можливість говорити про створення психокорекційної програми, яка компенсує певні особистісні дефіцити. The article discusses the problem of value orientations of the “golden youth”. The stress is laid on the analysis of value orientations as a core of an individual’s structure, the role of self-assessment, behavioural and role stereotypes of the golden youth. Experimental research of the golden youth’s value orientations has been done. It allows to speak about further creation of a psycho-correction programme for overcoming or compensating the available identity defi cits.