Філософія формування інформаційного суспільства у європросторі - Кравець, М. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Уперше в українській філософській літературі проаналізовано соціально-філософське розуміння особливостей і значущості розбудови інформаційного суспільства у Європросторі. Досліджено наукове та соціально-нормативне розуміння проблеми, як два взаємодоповнювальні рівні розвитку сучасного постіндустріального суспільства. На значному за обсягом і різноплановому науковому матеріалі теоретичних конференцій у європейських країнах і документах їх соціальних інститутів розкрито загальнофілософські рівні розв’язання цієї проблеми в Європі. Окремо розглянуто особливості процесу в Республіці Польща. For the fi rst time in home literature we analyse the socio-philosophical comprehension of peculiarities and importance of informative society development in Europe. The author investigates the scientifi c and socionormative comprehensions of the problem as two complementary levels of development of modern postindustrial society. On the basis of different scientifi c materials of academic conferences in European states and the documents of their social institutions we analyse the general philosophical levels of solution of this problem in Europe. There is also particular accent on the peculiarities of this process in the Republic of Poland.