Соціальна природа людини в Аристотеля, Августина і Томи - Содомора, П. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Проаналізовано проблему співвідношення людини та соціуму, як її викладає Тома у "Сумі теології". Паралельно наведено порівняння із думками попередників Томи – Аристотеля та Авґустина. Зіставлено погляди цих філософів. Представлено цю проблему під різними кутами зору: людина – сім’я – спільнота – держава. Розглянуто проблему загального та часткового блага. Встановлено різницю між поглядами різних філософів на одну й ту ж проблему. The article deals with a problem of individual human being in its relation to social life as it is explained by St. Thomas in "Summa Theologiae". The comparison with different approaches of previous philosophers is presented here as well. This problem is explained in the aspects of human, family, community and state. The problem of common and particular good is discussed here as well. The difference between approaches of various philosophers to one problem is established.