Міфологічний час-простір у повісті М. Гоголя "Вій" - Якуц, Р. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Проаналізовано повість М. Гоголя "Вій" як приклад отекстованого міфу. Особливу увагу звернено на художній простір і час, семантичні особливості часово-просторової міфологічної символіки. The story "Viy", written by M.V. Hohol, as the example of retranslated myth, myth as a textual being is analysed in this article. Mythological time and space in the different contexts and semantic characteristics of mythological symbols are particularly analysed.