Проблема свободи людини: конотації у філософських теоріях Нового часу - Денисенко, В. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Проаналізовано специфіку свободи людини у основних наукових концепціях Нового часу. Виявлено їх кореляцію із означеннями розуміння держави. Досліджено суть громадянського суспільства як форми актуалізації свободи індивіда. Дано вичерпну характеристику розуміння свободи та її політичного означення у основих дослідницьких концептах Нового часу. The specifi city of freedom of a person in basic scientifi c conceptions of New (modern) time is analysed. Their correlation with determinations of understanding of the state is found out. An essence of civil society as form of actualization of freedom of an individual is investigated. A complete description of understanding of freedom and its political determination in the main research concepts of New time are given.