Особливості мотивації до громадянської активності у студентів у сучасних умовах - Вінтюк, Ю. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2010)
Наведено результати дослідження мотивації до громадської активності у студентів ВНЗ технічного профілю, яке проводилося з метою вивчення підходів і пошуку можливостей для створення методики виховної роботи зі студентами, що передбачає формування у них мотивації до громадської активності в сучасних умовах. Встановлено рівень громадської активності студентів і причини, що спонукають їх до проявів суспільно значущої діяльності; виявлено домінуючі тенденції мотивації до громадської активності у студентів, а також позитивні і негативні чинники, що її зумовлюють. З’ясовано їхню думку з приводу наявності даної ситуації, причин громадської пасивності студентів а також їхні міркування з приводу того, що необхідно зробити для її виправлення. Одержані дані проаналізовано і зроблено висновки з проведеного дослідження. Exposition of results of research of motivation to public activity of students of Higher Educational Establishments of technical profi le which was conducted with the purpose of studying of approaches to creation of method of training work with students that foresees forming of motivation to public activity is given. The level of public activity of students and reason is set which induce them to the exposition of socially meaningful activity of students; the dominant tendencies of motivation are exposed to public activity of students, and also positive and negative factors which predetermine it. Their understanding is found out concerning the presence of the given situation, reasons of public passiveness of students and also their reasoning concerning what is necessary to do for its correction. The obtained data are analysed and the conclusions of the conducted research are made.