Інтелектуальна мобільність логічної техніки - Большаков, В.; Дубров, Ю. (Вісник НАН України, 2010)
Розгляд задачі, наведений у статті, показує, що дотримання законів робототехніки, а також комплексу людських норм здійсненне тільки за участі особи, що приймає рішення. Це стає очевидним при постановці задачі, що ініціює визначення множини всіх проблем, породжених різноманітими станами об’єкта. Натомість штучний інтелект може виступати тільки як комплекс спеціалізованих баз знань або програм. Article gives problem examination showing robot-technology rules as well as human standards complex adherence to be feasible only with espousal decision-making person. That becomes clear when problem initiating all questions engendered by different object conditions set qualification is ordained. In return, an artificial intellect can figure only as specialized knowledge bases or program complex.