Авторство і псевдоавторство в науці. Стаття друга. Плагіат і плагіатори - Сичивиця, О. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2008)
Розглянуто плагіат в науці, об’єктивні й суб’єктивні його фактори, основні види, а також спонуки до плагіаторства, які зумовлені різноплановими залежностями дійсного автора. Аналізується зв’язок плагіату з проблемою пріоритету в науці, зі створенням компілятивних праць різного характеру та навчальних посібників. The article is devoted to the analysis of plagiarism in science. This article examines the main types of plagiarism, objective and subjective factors of plagiarism and the motives for plagiarism that are caused by various dependences of the real author. The article discusses the relationship of plagiarism with the problem of the priority in science, and the creation of various compiling works and textbooks.