Ресакралізація символів людини як фактор соціально-економічного зростання - Шевчук, Л. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2008)
З’ясовано роль символів у життєдіяльності людини, проаналізовано трансформацію їхньої ролі протягом циклу "сакралізація–десакралізація–ресакралізація". Розкрито значення сакралізації і ресакралізації символів як фактора соціально-економічного зростання. The role of symbols is analysed in the vital functions of a person; transformation of their role is traced during the cycle of "sacralization-desacralizationresacralization". The meaning of sacralization and resacralization of symbols is discovered as the factor of socio-economic growth.