Інтелектуальна складова інноваційної моделі економічного зростання - Луцків, О. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2008)
У статті розкривається роль інтелектуального чинника у забезпеченні економічного зростання. Проаналізовано світові тенденції економічного розвитку. Окреслено чинники, що зумовлюють низький рівень інноваційної активності. Розглянуто проблему і розроблено рекомендації з охорони і захисту прав інтелектуальної власності. The article deals with the role of intellectual complement in providing economic growth. The world trends of economic development have been analysed. The factors causing a low level of innovational activity have been determined. The recommendations for custody and protection of intellectual property have been offered.