Соціально-психологічні особливості таємниць подружніх пар - Михальчишин, Г. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2008)
Здійснено теоретичний аналіз психологічних особливостей виникнення, функціювання та впливу на стосунки в сім’ї особистісних та сімейних таємниць подружніх пар. Оцінено вплив соціальних, психологічних та інших чинників на приховування інформації в сімейних стосунках чоловіка та жінки. Проведено емпіричне психологічне дослідження подружніх пар з приводу створення таємниць у сім’ї і їхнього впливу на спілкування чоловіка та дружини, взаєморозуміння та злагоди в житті. A theoretical analysis of psychological peculiarities of rise, functioning and influence on the relations in a family of personal and family secrets of the matrimonial couples is carried out. An influence of social, psychological and other factors on the concealment of information in the family relations of a man and a woman is evaluated. Empiric psychological investigation of matrimonial couples concerning creation of secrets in the family and their influence on communication between a husband and a wife, mutual understanding and consent in life is carried out.