Професійна ідентичність особистості - Шамлян, К. (Соціогуманітарні проблеми людини, 2008)
Виділено два підходи у психологічних дослідженнях професійної ідентичності: особистісний та діяльнісний. У першому – професійну ідентичність розглядають як різновид соціально-рольової ідентичності, у другому — як складову професіоналізму. Визначено специфічні особливості професійної ідентичності у порівнянні з іншими видами соціально-рольової ідентичності особистості. Two approaches in psychological investigations of a professional identity: a personal and a functional one are determined. The professional identity is considered to be a variety of social role identity in the first case and as a constituent of professionalism – in the second one. Specific peculiarities of the professional identity in comparison with the other types of the social-role identity are determined.